Bokrecension Lilla fågel blå

Recension: Lilla fågel blå

Om boken

Titel: Lilla fågel blå (2015)
Författare: Jaakko Ahonen, översättning av Hanno Eskola
Illustratör: Lauri Ahonen
Genre: tecknat – Läst på: svenska – Antal sidor: 128 (kartonnage)

En liten nötskrika bor tillsammans med sin mamma i ett stort hus. Mamman är sjuk och det är vår huvudkaraktärs uppgift att ta hand om henne och det gigantiska huset. Det är väldigt ensamt och den lilla fågeln undrar vad som finns utanför husets igenspikade fönster. Han vill ha sällskap. Han är nyfiken på världen utanför. Hans mamma säger dock att det är farligt att gå utanför husets väggar; utanför finns bara onda fåglar som vill göra honom illa. Men så en dag bankar det hårt på dörren…

Mina tankar

Lilla fågel blå är en av böckerna jag köpte på rea på bokrean i år. Jag hade läst om den i förväg och blev intresserad av formatet den är skriven i. Efter att ha läst blurben ”Disney möter Kafka i denna ödesmättade och otäcka serieberättelse”, lät det som en bok precis i min smak och den hamnade i varukorgen. Jag ville så gärna tycka om den här boken mer än jag i slutändan faktiskt gjorde. Jag älskar knäppa historier, tänk Alice i underlandet eller tv-serien Man seeking woman, och jag gillar det lilla jag läst av Kafka. Jag gillar också böcker i serieformat. Trots det höll den inte hela vägen för mig. Boken började bra och byggde upp spänning på ett intressant sätt nästan endast genom bilder, men slutet tycker jag kändes snabbspolat. Det lämnade ett hål på något sätt, som att något fattades. Jag hade velat ha svar på en del frågor. Berättelsen som sådan hade nog därför självständigt fått en 2:a från mig i betyg, men tack vare att den är berättad i serieform blir det ändå en 3:a.

TL;DR

Rekommenderas för dig som vill läsa spännande vuxentecknat med ångestfull känsla.

❤❤❤ ♡ ♡ – helt okej.

Köp boken hos

Bokus Adlibris

2 kommentarer till “Recension: Lilla fågel blå

Lämna ett svar

Din mailadress kommer inte att publiceras.Fält som måste fyllas i är markerade med *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.