Bokrecension Esperanza

Recension: Esperanza

Om boken

Titel: Esperanza (1999)
Författare & illustratör: Jakob Wegelius (Legenden om Sally Jones, Mördarens apa m.fl.)
Genre: barn – Läst på: svenska– Antal sidor: 128 (häftad)

En kväll när Halidon kommer hem efter att ha jobbat är hans vän Kaptenen inte där. Halidon kan inte släppa att det är något som inte stämmer, så han ger sig ut i natten för att leta efter sin vän. På sin resa genom natten träffar han på både vänner och fiender. Ska han hitta sin vän innan gryningen kommer? Finns Kaptenen ens kvar i stan?

Mina tankar

En av de få böcker jag läste under 2016 var en gammal barndomsfavorit; Jakob Wegelius bok Spionerna i Oreborg. Efter att den boken återupplivat min kärlek till hans fina illustrationer fick jag lust att läsa även flera av hans senare utgivna böcker. Först följde Herr Balders hemlighet, och sedan den här: Esperanza. Esperanza känns väldigt tidlös och jag tycker därför att den passar att läsa både som gammal och ung. Det är en spännande bok om ny vänskap och om att vara annorlunda i en värld där alla ska vara precis likadana. Det är en kort bok som endast utspelar sig över en natt, trots det upplever jag mig lära känna karaktärerna och hinner skapa känsloband till dem. En mysig, välskriven bok.

TL;DR

Rekommenderas för barn som vill läsa på egen hand men inte ta steget över till ungdomsböcker och vuxna som vill läsa en fin, spännande historia om vänskap.

❤❤❤❤ ♡ – bra, gillade verkligen!

Köp boken hos

Bokus Adlibris

4 kommentarer till “Recension: Esperanza

Lämna ett svar

Din mailadress kommer inte att publiceras.Fält som måste fyllas i är markerade med *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.