Jag & Mochi tränar kontakt

Om & kontakt

Om mig

Hej! Jag kallas Ea och har precis hittat läsglädjen igen efter en väääldigt lång svacka på över 10 år. Äntligen! I och med det känns det också som att jag hittat igen en del av mig själv jag inte sett sedan jag var tonåring. Förutom att läsa är jag intresserad av bl.a. foto, programmering, spel, design och träning. Jag tycker också om att träna med min lilla hund Mochi som är snart 8 månader gammal. Planen är att börja en kurs i nosework tillsammans senare i vår och vi tränar även lite rallylydnad hemma. Jag är väldigt nyfiken, älskar att lära mig nya saker och försöker hela tiden träna bort min rädsla för att vara nybörjare på något. Just nu håller jag långsamt på att hitta den jag är igen efter en lång period av utmattningsdepression, så vissa dagar orkar jag knappt göra mer än att gå upp ur sängen, men det är okej det med.

Om Böcker & annat

Bloggen startades i början av 2018 och är en plats för mig att skriva ner lite tankar om böckerna jag läser för att minnas vad jag tyckte om dem. Eftersom jag precis börjat läsa igen efter ett långt uppehåll, som skrivet ovan, är jag vilsen i bokdjungeln och det känns viktigt för mig att bena ut vad jag tycker om och varför så att jag kan lära känna mitt läs-jag. Vilka genrer gillar jag nu? Vilken skrivstil? Har jag någon favoritförfattare? Det känns också fint att bloggen kan hjälpa mig att bättre komma ihåg vad jag har läst.

Om mina bokrecensioner

Jag skriver sammanfattningstexterna om varje bok själv och skulle uppskatta om du hörde av dig innan du väljer att kopiera dem. Även majoriteten av fotona är tagna av mig (resterande är pressbilder om inget annat anges). Mitt betygssystem är i skala 1-5 och jag visar betyget både i form av ifyllda hjärtan och i form av text, där varje betyg betyder:

❤ ♡ ♡ ♡ ♡ – läste inte ens klart.

Det här betyget ges till böcker som jag inte klarar av att läsa klart, antingen på grund av att de inte passar mig eller på grund av språk eller annat. Ettor skänks alltid bort efter att jag ”läst” dem.

❤❤ ♡ ♡ ♡ – inte min kopp te.

Tvåor ges till böcker som jag läst ut men som inte passar mig, till exempel genrevis, eller på grund av karaktärer eller ämne. Tvåor skänker jag ofta bort efter att jag läst dem.

❤❤❤ ♡ ♡ – helt okej.

En helt okej bok är en bok som jag tycker om, men som saknar det där lilla extra som gör att känslor rivs upp inom mig. Treor får ofta stanna i bokhyllan, men några av dem skänker jag bort.

❤❤❤❤ ♡ – bra, gillade verkligen!

Fyror ges till böcker som jag tycker mycket om och som gör att jag känner något vare sig det är positivt eller negativt. Jag vill tycka om språket och/eller karaktärerna eller bli väldigt berörd av bokens ämne. En fyra är en bok jag vet att jag vill läsa om i framtiden. Vissa samtida/nutida (contemporary) böcker kan också få fyror även om de kanske egentligen förtjänar femmor eftersom jag bara vill ge femmor till böcker som håller över tid så att säga.

❤❤❤❤❤ – toppen, riktigt bra!

Mitt högsta betyg sparar jag till böcker som jag tror att jag kommer vilja läsa om flera gånger i framtiden. Som jag kan rekommendera de allra flesta att läsa, oavsett deras favoritgenre. Det ges till böcker som inte kommer att kännas omoderna om några år utan som håller över tiden. Såklart vill jag även här känna något när jag läser en femma och tycka om språk, karaktärer och ämne.

Kontakt

Du kan kontakta mig via mail genom formuläret nedan, genom att lämna en kommentar på bloggen eller genom någon av mina sociala medier.