Nytt i hyllan i maj

Jag tänkte börja en ny serie här på bloggen, nämligen ”Nytt i hyllan”, där jag visar upp mina nya böcker varje månad. Nu när läsintresset kommit tillbaka misstänker jag att det kommer att bli några sådana… Blandat med bibliotekslån såklart, men de tas inte med här. I den här serien visar jag istället bara upp böcker som är här för att stanna (i hyllan alltså).

Månadens nya böcker

  • Sommarboken av Tove Jansson (begagnat). En bok jag velat läsa länge som någon varje sommar rekommenderar men som jag sedan glömmer bort. Men nu så! Ser väldigt mycket fram emot att läsa Sommarboken sittandes på en filt i gräset eller liggandes på stranden i år. Har hört mycket bra om den.
  • Mio, min Mio av Astrid Lindgren (begagnat). Jag har bara sett filmversionen innan och ser fram emot att läsa sagan i bokform. Det verkar dock vara blandade recensioner på den, så vi får väl se om jag tycker om den eller inte.
  • The Wizard of Oz av  L. Frank Baum (begagnat). En klassisk barnbok i en vacker utgåva i serien Puffin Hardback Classics. Jag älskar hur de här utgåverna ser ut och vill gärna ha några fler.
  • Veronica Mars: Mr. Kiss and Tell och Veronica Mars: The Thousand Dollar Tan Line av Rob Thomas m.fl (nyköp). Alltså hur kan jag ha missat att de här böckerna finns?! Jag älskade (älskar?) Veronica Mars. Jag hängde och diskuterade serien på forumet tv-land. Jag var med och stöttade Kickstarter-kampanjen för filmen. Jag har till och med varit med och satt upp posters med reklam för serien när den gick på SVT för att den skulle få fortsätta sändas i Sverige. Ändå har jag på något sätt missat att dessa släppts. Eller så har jag glömt det i utmattningsdimman? Hur som, äntligen är de i min ägo och jag ser fram emot att läsa dem!
  • Simon vs. the Homo Sapiens Agenda och The Upside of Unrequited av Becky Albertalli (nyköp). Jag tror inte att någon som hänger på booktube har missat hypen som varit kring de här böckerna. När nu Leah on the Offbeat av samma författare släppts nyligen blev jag sugen på att läsa de två första böckerna. Jag hoppas på lättlästa ”sommarböcker” med HBTQ-tema.

Har du läst någon av böckerna? Skriv gärna en kommentar med vad du tyckte i så fall 🙂

Lämna ett svar

Din mailadress kommer inte att publiceras.Fält som måste fyllas i är markerade med *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.