Nytt i hyllan i juni

Äntligen har jag fått på rutin att prioritera att beställa några böcker varje månad! Jag försöker köpa någon bok jag verkligen vill läsa just nu, någon bok jag velat köpa länge men alltid skjuter upp och/eller en bok i en serie jag vill komplettera. Den här månaden fortsatte jag till exempel på mina Puffin Classics-barnklassiker. Nytt i hyllan denna månad är…

Månadens nya böcker

  • Leah on the Offbeat av Becky Albertalli (nyköp). Nu har jag alla Albertallis böcker så nu är det bara att sätta igång att läsa också 🙂 Ser fram emot att lära känna Simon, Leah m.fl. i sommar!
  • The Secret Garden av Frances Hodgson Burnett (nyköp). Ännu en barnklassiker i Puffin Classics-tappning. Så fin utgåva! Nu har jag tre böcker i den här serien utgåvor och jag hoppas att jag snart får möjlighet att läsa dem också. Just när det gäller klassiker tycker jag ofta att det blir för tungt för att läsa mer än ca en i månaden, så det kommer kanske ta mig ett tag att läsa dem.
  • Animal Farm och 1984 av George Orwell (nyköp). En samlingsutgåva med Orwells två mest kända böcker (eller novell i Animal Farms fall kanske?) som väl uppnåt ”modern klassiker-status” vid det här laget. Har sett fram emot att läsa hans dystopiska tankar väldigt länge. Hittills har jag kommit halvvägs igenom Animal Farm och gillar den så långt.
  • Kaffe med rån och Låna är silver, råna är guld av Catharina Ingelman-Sundberg (begagnat). Såg dessa när jag var på loppis senast och passade på. Efter att ha läst recensioner är jag tveksamt inställd till dessa tyvärr, men jag tror ändå att det blir perfekt slapp sommarläsning.
  • Fem böcker om Mumintrollen av Tove Jansson (begagnat). Jag hittade en så underbart 80-talsnostalgisk utgåva av Mumintrollen på Tradera och kunde inte låta bli! Jag hoppas verkligen att jag kan hitta resterande tre (eller fyra?) böcker i samma utgåva. De är så fina! Helt klart mina bästa köp den här månaden. (Ursäkta att de inte syns ordentligt på bilden i inlägget, får fota dem i helhet på Instagram senare istället).

Lämna ett svar

Din mailadress kommer inte att publiceras.Fält som måste fyllas i är markerade med *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.