Nytt i hyllan i augusti

Den här månaden blev det en himla massa böcker köpta. Det var egentligen inte meningen från början, men eftersom jag fick hem en rabattkupong bestämde jag mig för att köpa de återstående barnklassikerna som stått på min önskelista. Nu är alltså den lilla samlingen komplett och jag tycker att båda de olika serierna/designerna på dessa barnklassiker är så otroligt fina. Dessutom var jag iväg en sväng på loppis och hittade en del böcker även där.

Månadens nya böcker

  • Little Women av Louisa May Alcott (nyköp).
  • Heidi av Johanna Spyri (nyköp).
  • A Little Princess av Frances Hodgson Burnett (nyköp).
  • Anne of Green Gables av L. M. Montgomery (nyköp).
  • The Adventures of Robin Hood av Roger Lancelyn Green (nyköp).
  • Matilda av Roald Dahl (nyköp).
  • Femböcker x5 av Enid Blyton (begagnat). Jag läste Femböckerna som barn och tyckte mycket om dem, speciellt karaktären George som jag kände igen mig själv i. Mina egna gamla böcker tror jag har getts bort någon gång i samband med att jag flyttade hemifrån och därför passade jag på att köpa dessa när jag var på loppis. Jag planerar att läsa om dem snart, men är lite rädd för att de inte ska hålla vad gäller rasism och sexism.
  • Hemsöborna av August Strindberg (begagnat). Jag hittade flera klassiker i samma utgåva (tror jag läste att de är från Expressen?) när jag var på loppis; denna och de två jag nämner nedan. Jag har läst en del barnklassiker, men knappt någon vuxenklassiker så dessa tre fick följa med hem. Eventuellt kan jag ha läst Hemsöborna innan, minns inte om jag läste den eller Röda rummet till svenskan i skolan, men det visar sig.
  • Den allvarsamma leken av Hjalmar Söderberg (begagnat).
  • Bonjour tristesse av Françoise Sagan (begagnat).

Lämna ett svar

Din mailadress kommer inte att publiceras.Fält som måste fyllas i är markerade med *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.