Köpt & lånat Hittat på Tradera

Nytt begagnat, hittat på Tradera

Jag gillar att köpa begagnade böcker som ni kanske har märkt. I alla fall böcker som jag är osäker på om jag kommer att tycka om eller böcker som inte går att få tag på annars. Det som är fint med att köpa böcker begagnat är att det inte alls slösar lika mycket på miljön som att köpa nya. Vilket leder till att jag slipper ha dåligt samvete om jag sedan inte tycker om böckerna så mycket som jag hoppats. Igår fick jag hem ett paket med två olika Traderavinster som jag gjorde i slutet av förra veckan.

Harry Potter

I förra veckan satt jag på Tradera och hittade en auktion med en av mina favoritutgåvor av Harry Potter-böckerna, nämligen Signature Edition som släpptes 2011. Dessa i häftat format, men de finns även i inbunden version. Det stod i annonsen att böckerna var olästa men jag vet inte om det stämmer… Tyvärr hade en av böckerna två något trasiga sidor. En annan hade ett hundöra. En tredje var något vattenskadad. Men eftersom jag fick dem så billigt gör det mig inte så mycket och omslagen är i alla fall i perfekt skick. Egentligen var detta definitivt ett onödigt köp, men de är ju så fina. Och jag fick dem för 170 kr(!). Det är galet vad lågt andrahandsvärdet på böcker är.

…med mera

Köpt & lånat Hittat på Tradera

Jag fick även hem ett bokpaket med fyra böcker av samma säljare. Det är inte ofta som jag hittar paket med böcker där majoriteten intresserar mig, men så var det här. Två av böckerna har jag haft på min att-köpa-lista länge och ytterligare en av böckerna lät intressant efter att ha läst Goodreads-synopsisen. Bokpaketet innehöll:

  • Siddhartha av Hermann Hesse, som verkar likna Munken som sålde sin Ferrari av Robin Sharma(?) som jag läste för många år sedan
  • Big Magic av Elizabeth Gilbert, som jag velat läsa länge
  • The Life-changing Magic of Tidying Up av Marie Kondo, som jag också velat läsa efter YouTube-hypen som varit
  • How Should a Person Be?, som jag eventuellt skänker vidare beroende på vad jag tycker efter att ha provläst 1-2 kapitel

Utöver dessa fick jag också med mig Stora små lögner av Liane Moriarty hem från mamma förra veckan. Hon hade råkat köpa dubbelt och jag hade ändå tänkt att läsa den så småningom (och se serien!). Nu fick jag den gratis och det tackar en ju inte nej till 🙂

Lämna ett svar

Din mailadress kommer inte att publiceras.Fält som måste fyllas i är markerade med *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.