Lånat i juni

I juni har det blivit tre böcker lånade, nämligen:

  • The Woman in the Window av A. J. Finn
  • Papperssjälar av Emma Johansson
  • History Is All You Left Me av Adam Silvera

Äntligen kom The Woman in the Window in till mig! Den handlar om en kvinna som har agorafobi och alltså är fast innanför husets fyra väggar. Hon går på tung medicin och är dessutom alkoholberoende. En dag ser hon en granne bli attackerad, eller? Det är en av de nominerade till Årets bok 2018, vilket nu innebär att jag har läst två av tolv böcker. Recension kommer snart.

Papperssjälar har jag läst så mycket om på sociala medier på senaste tiden att jag kände att jag ville läsa den jag med. Redan från första början får vi veta att ett dödsfall skett och att huvudkaraktären bär på en stor hemlighet, som är tung för henne att behöva hålla för sig själv. Jag är osäker på om den kommer att vara något för mig, men vill ge den en chans. Jag tror mig ha en aning om vad hemligheten är redan innan jag börjat läsa boken, så vi får se om jag får rätt.

History Is All You Left Me har legat bland mina bokmärken ett tag och var egentligen tänkt att bli ett köp. Men efter att ha sett att den fanns inne på engelska på biblioteken i länet blev det istället ett lån till att börja med. Den handlar om en kille som är i sorg efter att hans första kärlek dött i en olycka. Det verkar vara en tung bok, men jag hoppas att den bjuder på en del typiskt ungdomsbok-söta moments också. Dessutom hoppas jag på att den ska inge hopp i min egen livsomställning som pågår just nu.

Mamma har även lånat Bokhandeln på Riverside Drive av Frida Skybäck som jag eventuellt kommer hinna samläsa med henne.

Har du läst något av böckerna? Vad tyckte du i så fall?

Lämna ett svar

Din mailadress kommer inte att publiceras.Fält som måste fyllas i är markerade med *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.