Köpt & lånat Mina köp under årets bokrea 2018

Köpt på bokrean 2018

Jag gillar inte att köpa saker bara-för-att så det blev inte så mycket handlat på bokrean i år då titlarna som står på önskelistan i de allra flesta fall undkom rean. Av den anledningen blev det bara fyra reaböcker köpta och sedan två böcker köpta till fullpris. Ett litet spontanköp, som inte stod på önskelistan, blev det ändå dock i form av boken
Sju korta lektioner i fysik av Carlo Rovelli (översatt av Gustav Sjöberg). Den låg på topplistan och lockade mig! Utöver den hamnade följande titlar i varukorgen:

Efter att jag tog hem mina gamla barnböcker från mamma och pappas källare för en tid sedan blev jag sugen på att läsa om de Jakob Wegelius-böcker jag hade hemma; Spionerna i Oreborg och Herr Balders hemlighet och efter att i sin tur läst dem blev jag sugen på att läsa även hans resterande böcker. Först ut blir Legenden om Sally Jones och därefter den fristående fortsättningen Mördarens apa. Jag tror att jag sedan endast saknar hans bok Esperanza, om jag förstått det rätt. Men den blir ett senare köp!

Med känsla för barns självkänsla hade jag egentligen tänkt vänta med att läsa (och köpa) tills jag eventuellt skaffar egna barn, men eftersom den var på rea fick den följa med redan nu. Jag har ju trots allt två små systerdöttrar som behöver omtanke 😉

The Salmon of Doubt har jag tänkt köpa ett tag då jag har både Dirk Gently-serien och Liftarens guide till galaxen-serien här hemma. Så den fick följa med nu när jag ändå beställde annat. Douglas Adams började tydligen skriva på den innan han dog men hann inte färdigt tyvärr. Det sägs vara en fortsättning på Dirk Gently-serien, som jag faktiskt inte hunnit med att läsa ännu, men hoppas på att hinna med senare i år. Fastnade verkligen för Netflix-adaptionen!

Till sist har vi då Lilla fågel blå som jag haft bland mina bokmärken ett tag efter att ha sett att den vunnit både fina pris och fått fina recensioner. Jag blev glad när jag såg att den var på rea och ännu mer nyfiken när jag såg att den beskrevs som ”Disney möter Kafka i denna ödesmättade och otäcka serieberättelse”. Det är stora ord att leva upp till minsann!

Köpte du något på årets bokrea? Vilket fynd är du i så fall mest nöjd med?

2 kommentarer till “Köpt på bokrean 2018

Lämna ett svar

Din mailadress kommer inte att publiceras.Fält som måste fyllas i är markerade med *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.