Läst i oktober

Oktober i siffror

Antal lästa böcker: 4
Antal lästa sidor: 2 036
Antal läsdagar: 24/31

Lästa böcker

  • Bonjour Tristesse av Françoise Sagan
  • Cirkeln av Sara Bergmark Elfgren & Mats Strandberg
  • Eld av Sara Bergmark Elfgren & Mats Strandberg
  • Nyckeln av Sara Bergmark Elfgren & Mats Strandberg

(Bonjour Tristesse påbörjades i september men lästes ut nu).

Mina tankar

Månaden började segt med en klassiker som visade sig inte alls vara i min smak. Sedan hittade jag Engelsforstrilogin på second hand och började sluka den direkt. Tack vare den kom mitt läsintresse tillbaka lite! Tyvärr verkar läsintresset gå i cykler för mig beroende på mående, men jag hoppas att det håller i sig resten av året 🙂

Månadens favorit

Månadens favorit blir den första boken i Engelsforstrilogin, det vill säga Cirkeln! Den fick 5 av 5 av mig i betyg och jag tyckte om den mer än väntat.

Läst i september

September i siffror

Antal lästa böcker: 1 1/3
Antal lästa sidor: 505 (+28)
Antal läsdagar: 12/30

Lästa böcker

  • The Seven Deaths of Evelyn Hardcastle av Stuart Turton

Jag påbörjade också Bonjour Tristesse av Françoise Sagan, men tog mig bara igenom ca en tredjedel innan jag blev sjuk.

Mina tankar

Jag har haft väldigt mycket att göra under september och har dessutom varit sjuk. När jag är sjuk har jag väldigt svårt att koncentrera mig på längre texter så det blir inte att jag läser alls mycket. Och när jag är stressad kan jag inte slappna av nog att läsa. Så att jag bara läst en enda bok i september är egentligen inte så konstigt. Ni får se mig som en motvikt till bokbloggarna som läser 10+ böcker varje månad, haha 🙂

Månadens favorit

Ja, jag läste ju bara färdigt en bok den här månaden, men det var en väldigt bra bok å andra sidan! Jag gav den 5 av 5 i betyg vilket händer väldigt sällan.

Läst i augusti

Augusti i siffror

Antal lästa böcker: 4
Antal lästa sidor: 1 128
Antal läsdagar: 25/31

Lästa böcker

Mina tankar

Den här månaden läste jag alltså fyra böcker. Eftersom mitt mål på Goodreads för året är att läsa 48 böcker, alltså 4 per månad, är jag nöjd. Jag försöker sänka mina mål och inse att jag fortfarande är ganska ringrostig i min läsning efter att inte ha läst ordentligt på flera år. Jag försöker också påminna mig själv om att det faktiskt är stort för mig att jag ens kan läsa alls! Det känns även som att de senaste två månadernas lilla lässvacka börjar släppa igen, vilket såklart är kul. I övrigt har jag haft mycket annat för mig den här månaden och har inte haft så mycket tid och ork till att läsa.

Månadens favorit

The Secret Garden blir månadens favorit. Den fick mig på bra humör och fick mig att längta efter en egen trädgård att odla i.

Läst i juli

Tidigare år har jag nästan alltid läst som mest under sommaren. Den brukar innebära långa lässtunder på stranden och lediga dagar med extra tid. I år blev det dock inte mycket alls läst på grund av värmen. Vi har ca 30 grader i lägenheten och det går liksom inte att slappna av och läsa några längre stunder. Samma sak utomhus. Så juli blev näst sämsta läsmånaden hittils i år (maj var ju ett riktigt bottennapp), men litegrann fick jag läst i alla fall:

Juli i siffror

Antal lästa böcker: 4 1/3
Antal lästa sidor: 967 (+159)
Antal läsdagar: 27/31

Lästa böcker

Jag påbörjade också The Seven Deaths of Evelyn Hardcastle av Stuart Turton som jag verkligen tycker om hittills! Jag valde dock att pausa den då jag vill spara den tills i höst när det blir lite mer stämningsfullt att läsa den. Den förtjänar bästa möjliga förutsättningar känner jag efter att ha läst såhär långt 🙂

Månadens favorit

Hmm.. Jag har läst flera ungefär lika bra böcker den här månaden. Alice är en barndomsfavorit och Oz var också bra, men jag säger nog ändå Simon vs. the Homo Sapiens Agenda som gav mig ett leende på läpparna nästan hela boken igenom.

Läst i juni

I juni blev det en hel del bibliotekslån lästa, närmare bestämt fyra stycken. Även om jag verkligen såg fram emot att läsa dessa (annars hade jag ju inte lånat hem dem), blev det till slut lite jobbigt att ha så många böcker i rad förutbestämda. Lite som en TBR egentligen, vilket jag ju skrivit om tidigare inte riktigt fungerar för mig. Så av junis läsning har jag lärt mig att jag ska försöka sprida ut mina lån mer alternativt inte låna såpass många böcker under samma månad. Såhär såg juni ut för mig:

Juni i siffror

Antal lästa böcker: 6
Antal lästa sidor: 1 773
Antal läsdagar: 30/30

Lästa böcker

Månadens favorit

Den här månaden vinner Sommarboken stort. Den var perfekt att läsa nu i juni och gav mig jättemycket sommarkänsla.

Läst i maj

Maj blev inte någon vidare läsmånad i år. Jag fick magsjuka och har mått kasst fysiskt väldigt ofta med ryggproblem och spänningshuvudvärk. Suck. Men så är det ibland!

Maj i siffror

Antal lästa böcker: 3
Antal lästa sidor: 829
Antal läsdagar: 15/31

Lästa böcker

Månadens favorit

Efter att ha läst recensioner på goodreads m.fl. trodde jag inte att jag skulle tycka om den så mycket som jag gjorde, men månadens favorit blir Mio, min Mio.

Läst i april 2018

Läst i april

Som ni vet skrev jag en att-läsa-lista för april och jag kan väl säga att jag inte riktigt följde den… Det var ingenting för mig helt enkelt. Men jag tänkte skriva mer om det i ett kommande inlägg. Just nu kan vi ta en titt på hur april faktiskt blev på läsfronten istället.

April i siffror

Antal lästa böcker: 5 ½
Antal lästa sidor: 2 533
Antal läsdagar: 27/30

Lästa böcker

Månadens favorit

Harry Potter and the Goblet of Fire har alltid varit min favoritbok i HP-serien (får se om det håller i sig), så jag väljer den och The Martian som månadens favoriter.

Boksnack Läst i mars

Läst i mars

Dags för månadens sammanfattning och att titta närmre på vad jag läst i mars. Den här månaden blommade mitt läsintresse upp rejält och mars blev egentligen min första ”ordentliga” läsmånad sedan mitt långa uppehåll. Det blev också månaden då jag kom igång på riktigt med den här bloggen. Jag hoppas att det håller i sig. Det sägs att det tar 60 dagar att skapa en ny vana, va? En månad kvar att hålla ut i så fall 😉

Mars i siffror

Antal lästa böcker: 7 ½
Antal lästa sidor: 1 890 (+302)
Antal läsdagar: 28/31

Lästa böcker

Den här månaden har jag alltså hunnit läsa ut sju böcker:

Jag hann också halvvägs in i Mördarens apa av Jakob Wegelius. På grund av spänningshuvudvärk som ledde till ögonproblem kunde jag dock knappt läsa nu i påskas tyvärr, vilket gjorde att jag inte hann läsa klart den. Den får helt enkelt följa med in i april.

Månadens favorit

Jag har läst många bra böcker den här månaden. Nästan bara 4:or och 5:or. Men den här månadens favorit blir… Harry Potter and the Prisoner of Azkaban! Det är första gången jag läser den på engelska och jag gillade den verkligen. Jag tycker att HP växer och växer för varje bok. Får se om det fortsätter så även senare. Det var så länge sedan jag läste serien så det blir nästan som att läsa dem för första gången. Dessutom har jag alltså bara läst dem på svenska innan, som sagt, så till viss del är det ju faktiskt som att läsa dem för första gången.