Boksnack Vårrensning 2018

Vårrensning

Förra veckan såg jag på booktube att en av mina favoriter, Books and Lala, gjort en unhaul-video där hon gör en vårrensning på böcker. Därför blev jag sugen på att göra en minirensning jag med! Jag har lååångt ifrån lika många böcker som hon har i sina hyllor, men däremot har jag en del som legat i kanske-rensa-bort-högen ett tag. För några helger sedan fick jag dessutom hem de sista av mina lådor med barnsaker från mamma och pappa. Jag rensade ut (alltså skänkte bort) de flesta av mina ”tweenie-böcker” innan jag flyttade hemifrån men några stycken fanns kvar i lådorna jag fick hem som jag varit osäker på om jag ska spara eller inte.

Jag bor ganska litet så jag har inte plats att spara på böcker som jag inte vill läsa igen, tyvärr, vilket gör att jag måste rensa ut då och då. Och varför inte lägga upp ett inlägg om utresningen på bloggen när jag nu har en sådan? Jag tycker själv att det är roligt att se andras unhauls. Hoppas att ni håller med!

Den här gången åker följande böcker ut:

De flesta böckerna är sådana som jag helt enkelt inte vill läsa om. Paper Towns, eller Pappersstäder som den heter på svenska, läste jag ju hyfsat nyligen. Jag funderade ett tag på att spara den, mest för att John Green är så omtyckt. Men jag kom fram till att nej, den var helt enkelt inte för mig. How Should a Person Be? fick jag hem i ett bokpaket från Tradera. Efter att ha läst första kapitlet i den känner jag att den nog inte heller är något för mig. Kalle Anka och Före och efter Bella är några av de böcker jag precis fått hem från mamma och pappa och inte vill spara längre.

Ni som är uppmärksamma ser att även boken Tjuvlyssnat finns med på fotot i inlägget, men inte i listan ovan. Jag velade länge fram och tillbaka vad gäller den och bestämde mig för att skänka bort den lagom till att jag tog fotot. Men nu när jag skriver inlägget har jag nog ångrat mig igen. Det finns en del kul konversationer där i och den frambringar minnen från internets glansdagar 😉 För tillfället tror jag att den får stanna helt enkelt.

Det var allt för den här gången! Har du gjort någon vårrensning i din bokhylla?