Det här med att läsa-listor / TBR

När vi gick in i april valde jag att göra en att läsa-lista, eller TBR (to be read) som det heter på booktube-språk. Dels för att jag sett det göras så mycket, aldrig gjort det själv och blev nyfiken, dels för att jag ville se om det passade mig. Nu är april slut och det är dags att utvärdera. Eh, vi kan nog säga att att läsa-listor inte passar mig (just nu). Av de böcker jag ville läsa i april blev nämligen bara två av fem böcker lästa. Den där listan gjorde att jag tappade all lust till att läsa böckerna jag skrivit ner. Tyvärr. Det blev för mycket krav och tvång helt enkelt.

Jag har alltid haft svårt för när saker blir kravfyllda och det har blivit ännu värre efter min utmattning. Det här visste jag ju om innan jag skrev listan, men jag ville ändå prova som sagt. Nu vet jag att det inte passar mig och jag kommer därför låta bli att skriva att läsa-listor i framtiden. Helt ärligt känns det tråkigt att inte kunna göra det, men det är ju såklart inte värt att tappa läsglädjen för.

Boksnack Att läsa i april

Att läsa i april

Jag tänkte försöka mig på en liten TBR-lista (to be read) för första gången i mitt liv! Jag kan erkänna att jag är lite rädd redan nu. Då jag brukar gå på känsla för att se vilken bok jag vill läsa härnäst, blir det intressant att se hur jag klarar av att planera i förväg. Men varför inte testa? I mars hann jag läsa ca 1900 sidor så jag har valt att utgå från det även i april. Det borde jag hinna med om jag i snitt läser ca 60 minuter om dagen. Listan jag kom fram till ser därför ut såhär:

Aprils läslista

  • Milk and Honey av Rupi Kaur
  • Mördarens apa av Jakob Wegelius
  • Berättelsen om Kent av Anders Dahlbom & Klas Ekman
  • Harry Potter and the Goblet of Fire av J.K. Rowling
  • Harry Potter and the Order of the Phoenix av J.K. Rowling

Mördarens apa har jag kvar sedan mars, ungefär 200 sidor, så den blir först ut. Eftersom Harry Potter-böckerna är så tjocka kommer jag inte hinna med så mycket annat i april. Jag valde därför att lätta upp med tunnare icke-romaner. Berättelsen om Kent är baserad på en artikel från tidningen Sonic och Milk and Honey är ju en diktsamling (som nog ingen missat?!). Jag hoppas verkligen att jag kommer att orka att läsa båda HP-böckerna nu i april. Tyvärr har jag svårt att läsa tjockare böcker även om jag tar pauser. Hur spännande böckerna än är och hur mycket jag än tycker om historien verkar jag ändå bli uttråkad. Suck… Men jag försöker träna bort det genom att inte ge upp och fortsätta läsa även om det tar emot.

Vad ska du läsa i april?