Lånat i augusti

Månadens lånade böcker blev Nej och åter nej av Nina Lykke och Vargattacken av Lars Berge. I Nej och åter nej får vi lära känna Ingrid, Jan och Hanne och följa dem genom otrohet och separation. Boken är också en kandidat till Årets bok 2018. I Vargattacken får vi veta mer om vad som egentligen hände den där dagen på Kolmården i juni 2012, när en djurskötare blev dödad i varghägnet. Vi får också en närmre titt på vargar som djur och deras historia i Sverige, på Kolmårdens historia och vi får även följa med genom rättegångsprocessen.

Jag har hunnit läsa dem båda två. Nej och åter nej finns recenserad i bloggen. Får se om det kommer upp en recension på Vargattacken senare, tycker att det är svårt att recensera faktaböcker.

Lånat i juni

I juni har det blivit tre böcker lånade, nämligen:

  • The Woman in the Window av A. J. Finn
  • Papperssjälar av Emma Johansson
  • History Is All You Left Me av Adam Silvera

Äntligen kom The Woman in the Window in till mig! Den handlar om en kvinna som har agorafobi och alltså är fast innanför husets fyra väggar. Hon går på tung medicin och är dessutom alkoholberoende. En dag ser hon en granne bli attackerad, eller? Det är en av de nominerade till Årets bok 2018, vilket nu innebär att jag har läst två av tolv böcker. Recension kommer snart.

Papperssjälar har jag läst så mycket om på sociala medier på senaste tiden att jag kände att jag ville läsa den jag med. Redan från första början får vi veta att ett dödsfall skett och att huvudkaraktären bär på en stor hemlighet, som är tung för henne att behöva hålla för sig själv. Jag är osäker på om den kommer att vara något för mig, men vill ge den en chans. Jag tror mig ha en aning om vad hemligheten är redan innan jag börjat läsa boken, så vi får se om jag får rätt.

History Is All You Left Me har legat bland mina bokmärken ett tag och var egentligen tänkt att bli ett köp. Men efter att ha sett att den fanns inne på engelska på biblioteken i länet blev det istället ett lån till att börja med. Den handlar om en kille som är i sorg efter att hans första kärlek dött i en olycka. Det verkar vara en tung bok, men jag hoppas att den bjuder på en del typiskt ungdomsbok-söta moments också. Dessutom hoppas jag på att den ska inge hopp i min egen livsomställning som pågår just nu.

Mamma har även lånat Bokhandeln på Riverside Drive av Frida Skybäck som jag eventuellt kommer hinna samläsa med henne.

Har du läst något av böckerna? Vad tyckte du i så fall?

Lånat i maj

Var iväg på biblioteket häromdagen för första gången på väldigt länge för att hämta ut böcker jag reserverat. Den här gången blev det två böcker som fick följa med hem:

  • One of Us Is Lying av Karen M. McManus
  • Stay with Me av Ayòbámi Adébáyò

One of Us Is Lying är en ungdomsbok, i stil med filmen The Breakfast Club fast med en mordtvist. Jag har redan hunnit läsa ut den och recension kommer snart! Stay with Me är nominerad till årets bok 2018 och är den av de nominerade som jag på rak arm blev mest intresserad av att läsa. Den handlar om en kvinna som mest av allt vill ha ett barn och om hennes kamp med det och med livet i övrigt. Ser fram emot att plocka upp den härnäst.