Det här med att läsa-listor / TBR

När vi gick in i april valde jag att göra en att läsa-lista, eller TBR (to be read) som det heter på booktube-språk. Dels för att jag sett det göras så mycket, aldrig gjort det själv och blev nyfiken, dels för att jag ville se om det passade mig. Nu är april slut och det är dags att utvärdera. Eh, vi kan nog säga att att läsa-listor inte passar mig (just nu). Av de böcker jag ville läsa i april blev nämligen bara två av fem böcker lästa. Den där listan gjorde att jag tappade all lust till att läsa böckerna jag skrivit ner. Tyvärr. Det blev för mycket krav och tvång helt enkelt.

Jag har alltid haft svårt för när saker blir kravfyllda och det har blivit ännu värre efter min utmattning. Det här visste jag ju om innan jag skrev listan, men jag ville ändå prova som sagt. Nu vet jag att det inte passar mig och jag kommer därför låta bli att skriva att läsa-listor i framtiden. Helt ärligt känns det tråkigt att inte kunna göra det, men det är ju såklart inte värt att tappa läsglädjen för.

Lämna ett svar

Din mailadress kommer inte att publiceras.Fält som måste fyllas i är markerade med *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.