Boksnack Årets bok 2018

Årets Bok 2018

Tidigare i veckan presenterades de nominerade till Årets Bok 2018. Som ni vet om ni läst beskrivningen av den här bloggen har jag precis kommit ut i bokvärlden igen efter ett långt uppehåll. Jag har därför inte läst en enda av böckerna som är nominerade än. Däremot är det åtminstone ett par av dem som jag är nyfiken på!

De nominerade är…

 • 1793 av Niklas Natt och Dag
 • Den lilla bokhandeln runt hörnet av Jenny Colgan
 • Den svavelgula himlen av Kjell Westö
 • Husdjuret av Camilla Grebe
 • Koka björn av Mikael Niemi
 • Kvinnan i fönstret av A J Finn
 • Annabelle av Lina Bengtsdotter
 • Mischling av Affinity Konar
 • Mitt hjärtas oro av Malou von Sivers
 • Nej och åter nej av Nina Lykke
 • Skrik tyst så inte grannarna hör av Karin Alfredsson
 • Stanna hos mig av Ayòbámi Adébayò

(Länkade böcker är lästa, uppdateras löpande)

Efter att ha läst beskrivningen av varje bok och tittat på recensioner blev jag intresserad av att läsa Stanna hos mig och Kvinnan i fönstret. Eventuellt kommer jag att läsa ytterligare någon bok utöver dessa. Är lite sugen på någon av de svenska deckarna. Både Stanna hos mig och Kvinnan i fönstret har jag reserverat på mitt bibliotek så de kommer förhoppningsvis in snart! Eftersom jag inte har läst en enda utav böckerna ännu känner jag mig själv inte berättigad att rösta (såklart). Men om du har någon favorit redan nu finns röstningssidan här!

Lämna ett svar

Din mailadress kommer inte att publiceras.Fält som måste fyllas i är markerade med *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.